Vandig sæd og blank sædvæske

Mann, 69 år. Etter en urinveisinfeksjon i sommer oppdaget jeg at min sædproduksjon har stoppet opp og ved utløsing er det kun blank sædvæske som utløses. Jeg har vært hos spesialist og blitt undersøkt for prostata og kreft i urinveier uten at det påvist noen funn. Dette oppleves ikke på annen måte av meg enn en viss undring, men mye av menns seksuelle velvære ligger i gode, synlige utløsninger. Hvordan kan jeg gjenvinne ‘forna dagers’ utløsninger ?

Hei,

Takk for ditt spørsmål. Det er vanskelig å gi et svar på hva som er årsaken hos deg, men generelt kan det være flere årsaker til at sæden blir mer vandig.

Sæden består av både sædvæske og sædceller som til sammen gir den et blakket, gråhvitt utseende. Om antall sædceller reduseres, så vil dette kunne gi et mer vandig utseende. Det er flere tilstander som kan gi redusert antall sædceller. Det kan komme av blant annet hormonendringer, seksuell overførbar sykdom som gonoré, betennelse i bitestikkelen, tumor i testikkel og at sæden går tilbake inn i urinblæren grunnet manglende lukkefunksjon inn til blæren (kalt retrograd ejakulasjon).

Andre årsaker til at sæden får et vandig utseende kan være ofte ejakulasjon, da kroppen bruker litt tid på å produsere nytt innhold, eller endret kost med lite proteiner eller sinkmangel.

I hvilken grad den endringen du opplever er en følge av urinveisinfeksjon eller urinveisundersøkelse, er det dessverre vanskelig å si noe om.

Om du kun opplever at sæden er vandig, så er det ofte ingen grunn til bekymring. Om du derimot skulle oppleve andre symptomer som endret farge, lukt eller smerter i forbindelse med utløsning, så er det lurt å oppsøke lege.

Finn ledig time

Vi er nå tilgjengelige i store deler av Østlandet og Rogaland. Østlandet: Oslo, Bærum, Asker, Drammen, Lillestrøm, Ski, Moss, Drøbak, Askim og Tønsberg. Rogaland: Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.👩‍⚕

Dekningsområde i stor Oslo