Tilgjengelighet på dagtid, kveldstid og i helger

En fullverdig konsultasjon med legen

Samme lege igjen, om du vil

Nødvendig utstyr til behandling på stedet

Behandling for alle aldre

Akutte medisiner

Sykemelding, resepter og legeattester

Samkjøring med fastlegens journal

Nøye kvalitetssikrede leger

Henvisning eller innleggelse på sykehuset

Våre priser og tjenester

Trenger du hjelp med litt enklere ting, er vi også tilgjengelig på to klinikker sentralt i Oslo. Les mer her. 

MAN01995

Hva går pengene til?

Mesteparten av prisen for en konsultasjon går til helsepersonellet, og dekker kjøreutgifter, legeutstyr og akutte medisiner. En mindre andel går til administrasjon og videreutvikling av tjeneste og teknologi.

Legebil med lege på vei på hjemmebesøk.

Hjemmelegene er annerledes

Et hjemmebesøk har klare fordeler, og eksisterer som et tilleggstilbud til legevakt og fastlegekontorer.

 • Legevakt

  • Lang ventetid
  • Få og spredte kontorer
  • Kun akutte henvendelser
  • Tilgjengelig på dagtid, kveldstid og i helger
  • Kort ventetid
  • Ingen reisevei
 • Fastlege

  • Tilgjengelig kun på dagtid
  • Snitt ventetid 5,3 dager
  • Kort tid hos legen

Vårt mål som legetjeneste

Å komme seg til et legekontor kan være både tidkrevende og vanskelig å gjennomføre. Vårt mål er å gjøre leger tilgjengelige for pasienter, ikke motsatt. Hjemmelegene er derfor en privat virksomhet som per i dag driver uten offentlig støtte.

Lege hjemme i stua som undersøker barn på sofaen

Ofte stilte spørsmål

Hjemmelegene kan hjelpe deg med det samme som fastlegen og legevakten. Våre leger er svært erfarne og har med seg godt utstyrte legekofferter for å kunne utføre god diagnostikk og behandling. Hjemmelegene kan stort sett hjelpe deg med det du ellers besøker legen for, alt fra feber og infeksjoner til smerter og plager i kropp og bein. Vi kan blant annet ta test for koronavirus, sy sår, undersøke øyeskader, bandasjere, måle CRP (infeksjonstall), undersøke urin, påvise streptokokker, måle blodtrykk, lytte på hjerte og lunger og mye mer. Legene kan henvise til innleggelse på sykehus, til spesialist, billeddiagnostikk, samt utferdige sykemelding, resepter og legeattester på et hjemmebesøk. Vi understreker at ved akutt fare for liv og helse skal man alltid ringe 113. Har du spørsmål ang hva våre leger kan hjelpe deg med på en digital konsultasjon (chat), kan du lese mer her.
Alle våre leger har godkjent norsk autorisasjon og full rekvisisjonsrett. Legen vil kunne skrive resepter på legemidler som anses nødvendige i behandlingen. Legen vil også kunne innvilge sykemelding, skrive legeerklæring, og henvise videre til sykehus dersom dette er nødvendig. Vennligst merk at det er opp til hver og en lege å vurdere det medisinske behovet for en resept. Våre leger vil kunne skrive resepter på alle slags legemidler, men er generelt restriktive med resepter på vanedannende medisiner (såkalte a- og b- preparater). Dersom ditt eneste ønske er å få resept på slike legemidler bør du heller oppsøke fastlegen din.
Du bestiller en lege enkelt via vår hjemmeside ved å skrive din adresse/postnummer og deretter velge time. Deretter vil du angi hvorfor du ønsker en lege, samt kontaktinformasjon, og gjennomføre betaling. Du vil få oppgitt fullt navn på legen når timen er bestilt, og legen vil kontakte deg på telefon i forkant av hjemmebesøket. Vennligst ha telefonen i nærheten og besvar gjerne anrop også fra ukjent eller anonymt nummer.
Grunnet lovbestemte krav til personvern og informasjonssikkerhet skal det ikke sendes pasientopplysninger, ønske om resept, henvisninger, rekvisisjoner m.m. på mail eller annen skriftlig kundesupport. Mail og supporthenvendelser med slike forespørsler vil ikke bli besvart av samme grunn.

For bedrifter og forsikring

Hjemmelegene har avtaler med forsikringsselskapene Vertikal Helse og If. Dersom du har hjemmebesøk dekket i din forsikringsavtale, kan du bestille hjemmebesøk til din egenandel. Hjemmelegene tilbyr også bedriftsavtaler, som gjør at du som ansatt kan benytte Hjemmelegenes tjenester.

Legen besøker en pasient på hotell eller kontor. Sitter med legekoffert full av utstyr brettet ut på bordet og måler blodtrykk på pasienten, en yngre mann