Sjekk deg, hjemme

Snakk med en av de erfarne Hjemmelegene på sikker chat, og få tilsendt hjemmetest (klamydia, gonore og mykoplasma mulig, ut fra symptomer). Du får prøvesvar og videre behandling på chat (inkludert i prisen). Tjenesten er åpen for kvinner og menn, døgnet rundt.

NB: Du må chatte med legen før en hjemmetest kan sendes ut. Svar derfor på legens spørsmål etter at du har bestilt din konsultasjon.

Slik fungerer det

Det har aldri vært enklere å teste seg og få behandling for klamydia og andre vanlige kjønnssykdommer.

Bestill klamydiatest

Skriv inn leveringsadresse, identifiser deg med Bank-ID og legg inn betalingsinformasjon for å bekrefte bestillingen. Du trenger ikke laste ned app, og tjenesten er åpen hele døgnet.

Send inn prøve

Testutstyr og -manual sendes hjem til deg i en diskret konvolutt, og prøven avleveres ved postkontor eller post-i-butikk. Legen bruker sikker chat for å stille deg noen spørsmål, og du får SMS ved nye svar.

Få svar og resept

Du får prøvesvaret via chat, i løpet av noen dager. Behandling og resept er inkludert i prisen, og hentes på valgfritt apotek. Husk å varsle andre som kan være smittet.

Sjekk deg, hjemme

Tiden for å dra til legen er over. Våre leger hjelper deg på mobilen. Mye enklere, og litt mindre pinlig. Med sikker chat og hjemmetest kan du løse alt fra sofaen.


Vanlige spørsmål

Vi vil anbefale alle som har hatt sex med ny partner uten kondom om å teste seg for klamydia, gonore og mykoplasma, som er de vanligste kjønnssykdommene i Norden. Du bør teste deg 14 dager eller mer etter mulig smitte for å få et mest mulig sikkert prøvesvar.
Nei, tjenesten har fast pris 350kr, og dette inkluderer hjemmetest, svarkonvolutt og e-resept ved positiv prøve. Det tilkommer ingen andre kostnader.
En bestilling er bare gyldig for den personen som har bestilt og identifisert seg for tjenesten. Din partner er hjertelig velkommen til å bruke samme tjeneste, men er nødt til å bestille og betale for sin egen konsultasjon for å kunne motta prøve og eventuell behandling.
Legen vil ha fullstendig taushetsplikt overfor deg. Legen må vite din identitet for å kunne ta prøve og skrive resept, men det er ingen andre som får kjennskap til din problemstilling enn legen. Hjemmelegene benytter bank-id og ende-til-ende-kryptering for å beskytte din informasjon. Hjemmetesten sendes i en diskret konvolutt.
Hjemmetesten tilsendes i en diskret konvolutt, via posten når du har bestilt konsultasjon. Ved hjelp av et enkelt test-kit med instruksjoner, kan du ta prøven selv hjemme. Avlagt prøve legges i ferdig frankert svarkonvolutt, som avleveres ved postkontor eller post-i-butikk. Prøvesvaret mottar du fra legen noen dager senere, via sikker chat. Testen inkluderer klamydia, mykoplasma og gonore, som er de vanligste kjønnssykdommene i Norge.
Legen vil følge deg opp og gi deg svar på testen inne på chatten, uansett om prøven er positiv eller negativ. Du kan også logge deg på furstpasient.no selv for å se svaret når det er klart.
Legen vil svare deg innen 1 time mellom kl.9 og 21 alle dager. Etter samtalen med legen vil du få tilsendt hjemmetest i posten ila ca 2-4 virkedager (avhengig av posten). Når du har sendt inn prøven vil du få svar fra legen ila 7-10 virkedager. OBS merk at postgangen er litt uforutsigbar, slik at det kan variere litt. Vi følger opp prøvesvar fortløpende, og skal gjøre det vi kan for å gi deg svar raskest mulig. Hvis du allikevel skulle savne et svar, ber vi deg skrive til legen i chatten din.
Hjemmetest fungerer godt for å teste og behandle klamydia, gonore og mykoplasma-infeksjon uten å "dra til legen". Dersom du har hudforandringer, utslett, smerter, utflod, blødninger, tegn til sopp, kløe eller annet som plager deg og ditt underliv bør du vurdere hvordan du best får hjelp. Gjennom Hjemmelegenes sikre chat kan du enkelt dele symptomer og bilder med legen, som gjør at du kan få behandling, råd og veiledning for det aller meste du ønsker å ta opp. Dersom det trengs en fysisk undersøkelse - f eks gynekologisk undersøkelse eller testikkelundersøkelse - kan det være legen råder deg til å oppsøke nærmeste legekontor.
Hiv, hepatitt og syfilis kan være relevant for noen, og krever en blodprøve (kan ikke tas som tilsendt hjemmetest). Vi anbefaler å teste for dette dersom du kan svare ja på ett eller flere av følgende spørsmål:
  • har du hatt ubeskyttet sex med menn som har sex med andre menn?
  • har du kjøpt eller solgt sex, uten å bruke kondom?
  • har du hatt sex uten å bruke kondom med noen som setter narkotika med sprøyte?
  • har du hatt sex uten å bruke kondom med noen som bor i et land utenom Norden, Vest-Europa, Canada, New Zealand eller Australia?
Blodprøve for disse sykdommene kan også tas via Hjemmelegene. Du vil enten kunne få tatt blodprøve hjemme (kun i Oslo, koster ekstra) eller ved nærmeste prøvetakingsstasjon hos Fürst Medisinske Laboratorium.
Ved en digital konsultasjon ber vi deg om å begrense deg til én problemstilling. Dersom du tar opp flere ting, kan legen bli nødt til å sortere ut en ting å fokusere på for konsultasjonen. Har du flere problemstillinger som er komplekse eller tidkrevende anbefaler vi at du bestiller et hjemmebesøk.

I tvil om vi kan hjelpe deg?

Skriv eller ring til oss på kundesupport, eller bare start konsultasjon med legen. Opp til deg.

Håndplukkede leger til å stole på

Hver eneste av våre Hjemmeleger™ er nøye utvalgt blant hundrevis av søkere. De har norsk autorisasjon i Helsepersonellregisteret, og er bundet av streng taushetsplikt så du kan føle deg helt trygg. Du vil bli godt ivaretatt!

Eivind Storaas

Eivind jobber til daglig som sykehuslege i onkologi med bakgrunn fra indremedisin, øre-nese-hals, og legevaktsarbeid.

Pedro Lozada

Pedro har bred erfaring innen allmennmedisin og legevaktsarbeid, og er lege i spesialisering innen psykiatri ved Oslo Universitetssykehus.

 

Helen Melberg

Helen har lang erfaring fra sykehus, legekontor, idrettsmedisin, bedriftshelse, og som sensor ved UiOs Medisinske Fakultet.

Jahan Saleem

Jahan jobber som allmennlege og legevaktslege, og har tidligere lang erfaring som fastlege og kommuneoverlege.

Ikke bare ta oss på ordet

Hjemmelegene har tusenvis av fornøyde pasienter allerede