Kan man bli kvalm og uvel av å blande Tramadol og Paracet?

Kvinne, ukjent alder, spør: Hei, jeg har tatt 50mg Tramadol og 1gr Paracet i dag tidlig. Glemte at jeg hadde tatt den ene. Føler meg litt trøtt kvalm og uvel, kan medisinene være årsaken?

Hjemmelegene svarer:

Hei, takk for ditt spørsmål.

De vanligste bivirkningene til Tramadol er kvalme, forstoppelse, svimmelhet og tretthet. Dette kan forklare dine plager etter du har tatt medisinen. Paracet har normalt ikke slike bivirkninger. Paracet har en god smertelindrende effekt, og det kan godt tenkes at tramadol kan gi en liten ekstra effekt. Disse preparatene kan tas sammen, og vil ikke kunne forsterke hverandre på noen farlig måte.

Tramadol er et sterkt smertestillende medikament, som kun utleveres på resept. Tramadol – og smertestillende generelt – bør ikke tas regelmessig dersom det ikke foreligger en grundig vurdering og avtale med lege om dette.

 

Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med lege? Snakk med lege på sikker chat nå for bare 350kr.

Hold fortet!

Tiden for å dra til legen er over. Våre leger hjelper deg på mobilen, eller kommer hjem til deg når det trengs. Fordi det er bedre. Med sikker chat kan du ta deg god tid, og svare når du vil, uten å stresse.

Snakk med lege nå - kr 350

Finn ledig time

Vi er nå tilgjengelige i store deler av Østlandet og Rogaland. Østlandet: Oslo, Bærum, Asker, Drammen, Lillestrøm, Ski, Moss, Drøbak, Askim og Tønsberg. Rogaland: Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.👩‍⚕

Dekningsområde i stor Oslo