Influensavaksine på kontoret

For mange blir det bare med tanken. Å besøke legekontoret for en influensavaksine er lite effektivt, og vanskelig i en hektisk hverdag. Derfor kommer vi heller til dere. Med kompetent personell og alt av utstyr, kan alle som vil få tatt vaksinen raskt og enkelt, på jobben.

Tilbudet inkluderer:

Utstyr og transport

Medisinsk personell og alt nødvendig medisinsk utstyr settes opp hos dere.

Vaksinasjon

En tidseffektiv, hyggelig og trygg vaksinering utføres hos dere.

Planlegging og rådgivning

Planlegging gjøres i samråd med dere, og vi sørger for at ansatte får medisinsk informasjon og veiledning.

Hvorfor influensavaksine?

Ca 10% får influensa hvert år, og sykdommen varer typisk i 7-10 dager. Ca. 900 mennesker dør årlig av sykdommen i Norge. Derfor anbefaler Folkehelseinstituttet at ca 1,6 millioner nordmenn burde ta vaksinen. Andre kan også ha nytte av den for å ikke smitte videre, og unngå 7-10 dager med influensa.

For mer informasjon og statistikk fra Folkehelseinstituttet, trykk her.

Smidig og trygg gjennomføring

I forkant av vaksinedagen(e) samarbeider vi med en av deres ansatte for å sikre nødvendig organisering, som reservering av møterom og spredning av informasjon. Vi har god erfaring med å arrangere dette som drop-in dersom informasjonen i forkant er god.

På vaksinedagen ankommer vi deres kontorer med alt nødvendig utstyr. Etter at vi har rigget til utstyr og et egnet møterom, vil vår organisator sikre en smidig gjennomføring. Opplever noen kø vil de få tildelt en tid så de kan jobbe i mellomtiden. Selve vaksinen tar ca 5 minutter, og den ansatte må påfølgende oppholde seg i nærheten i 20 minutter.

På slutten av dagen pakker vi sammen alt det medisinske utstyret, rydder, vasker og steriliserer møterommet.

Kom i gang - ta kontakt

"Burde jeg ta influensavaksinen?"

Vi får spørsmålet ofte. Det korte svaret er «ja». Det litt lengre svaret er at man tar den av tre ulike grunner, der du med høy sannsynlighet gjenkjenner minst én av de.

Du er i en risikogruppe

Gravide, eldre over 65 år og de med underliggende lidelser (diabetes, nedsatt imunforsvar, fedme, kroniske sykdommer knyttet mot hjerte/lever/lunge/nyre, annen alvorlig og/eller kronisk sykdom mm.) er alle anbefalt ta vaksinen.

Se FHI sin komplettte oversikt her. 

Du er i kontakt med risikogrupper og barn

Har du eldre foreldre, unge barn/spebarn? Kanskje et barnebarn eller to? For disse kan influensa være alvorlig, og du kan være smittekilden. Derfor er helsepersonell oppfordret til å ta vaksinen, men det samme rasjonalet gjelder for alle oss andre også.

Du vil ikke bli syk

Sannsynligheten for å tilbringe 7-10 dager i sengen med smerter reduseres ved at du tar vaksinen. Vaksinens bivirkninger er begrensede, og vaksinen tar 15 minutter. Tiden brukt vs tiden spart gjør valget enkelt for mange.

Finn ledig time

For øyeblikket er vi tilgjengelig i Oslo og omegn, Drammen og omegn, Lillestrøm, Ski, Moss, Drøbak og Askim. Tidvis har vi også timer tilgjengelig i Tønsberg og Tromsø 👩‍⚕

Dekningsområde i stor Oslo