Kan Ibux brukes sammen med Pradaxa?

Mann, ukjent alder, spør: Kan Ibux brukes sammen med Pradaxa?

 

Hodepine i dag igjen...

Hjemmelegene svarer:

Hei,

Takk for ditt spørsmål. Ibux og Pradaxa bør kun brukes sammen i samråd med legen din.

Pradaxa (dabigatran) hemmer blodets evne til å koagulere. Det brukes blant annet for å forebygge blodpropper ved hjertearytmi (atrieflimmer) eller etter kirurgi eller behandling av blodpropper i ben og/eller lunger. Ibux brukes for å dempe både smerter og betennelse, men vil også hemme blodplatene i å klumpe seg sammen. Bruk av Ibux vil dermed forsterke effekten av Pradaxa. Samlet vil da risikoen for blødning bli større, om man bruker disse medikamentene sammen.

Om det er fornuftig å bruke disse medikamentene sammen, avhenger blant annet av indikasjonen/dine plager, din alder, tidligere sykdommer, dose på medisinene mm. Dette kan det være lurt å gå igjennom sammen med din lege. Om det skulle brukes sammen, er det viktig å følge med på tegn til økt blødningstendens, slik som blåmerker og blødninger fra tannkjøtt. Studier tyder også på at man bør holde døgndosen av ibuprofen <1200mg for å begrense risiko for blødning ved samtidig bruk med Pradaxa.

Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med lege? Snakk med lege på sikker chat nå for kun kr 350.

Ønsker du også å stille Hjemmelegene et spørsmål?

Vi svarer gratis på enklere spørsmål. For å få svar på det du lurer på starter du på denne siden.

Finn ledig time

Vi er nå tilgjengelige i store deler av Østlandet og Rogaland. Østlandet: Oslo, Bærum, Asker, Drammen, Lillestrøm, Ski, Moss, Drøbak, Askim og Tønsberg. Rogaland: Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.👩‍⚕

Dekningsområde i stor Oslo