Hjemmelegene svarer:

Hei!

Takk for dine spørsmål. Det kan være flere årsaker til skjevhet i ansiktet. Det kan komme av blant annet skade, feil bitt/tannstilling, at selve kjevebenet er skjevt eller mer alvorlige ting. Dessverre er det vanskelig å si hva som kan være årsaken hos deg. Det kan være lurt å få bittet og tannstillingen din vurdert av en tannlege. Et røntgenbilde av kjeven vil og kunne vise om det er selve kjevebenet som er skjevt. Dette er noe du kan ta opp med tannlegen eller legen din.

Hva man må gjøre for å rette opp i slike skjevheter kommer an på årsaken til skjevhetene. Om det er bittet eller tannstillingen din som er årsaken, kan behandling være regulering og bittskinne (også da du gnisser tenner), men dette burde da vurderes av en tannlege/kjeveortoped. Om det er selve kjevebenet som er skjevt/asymmetrisk, kan dette eventuelt vurderes av en kjevekirurg.

Det viktige først blir å finne årsaken (og samtidig utelukke sykdom), og deretter kan du diskutere mulige behandlingsalternativer med legen din.

 

Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med lege? Snakk med lege på sikker chat nå for bare 350kr.

Hold fortet!

Tiden for å dra til legen er over. Våre leger hjelper deg på mobilen, eller kommer hjem til deg når det trengs. Fordi det er bedre. Med sikker chat kan du ta deg god tid, og svare når du vil, uten å stresse.

Chat med lege, få resept til urinveisinfeksjon