Hjemmelegene svarer:

Hei, takk for ditt spørsmål.

For å gi deg et mer spesifikt svar på hva disse prikkene kan være er det nødvendig med en undersøkelse av munnhulen din. Dersom problemene vedvarer og du ønsker å finne ut av dette, bør du ta kontakt med lege.

Det finnes masse ulike årsaker til forandringer i slimhinnen i munnhulen. Vi skal ikke gjøre rede for alle disse her, men noen årsaker kan vi nevne. Infeksjon med viruset Herpes Simplex (til vanlig kalt herpes) er kanskje den vanligste årsaken til prikker eller sår i munnhulen. Hvite munnsår som kalles aphter (ukjent årsak) er også en vanlig forandring mange har fra tid til annen.  Soppinfeksjoner, syfilis, HPV er eksempler på andre infeksjoner som kan gi forandringer i slimhinnen.

Irritasjon av huden i form av varm drikke, harde matvarer og annet kan gi røde og irriterte slimhinner. Sjeldne årsaker er immunologisk sykdom og kreft.

 

Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med lege? Snakk med lege på sikker chat nå for bare 350kr.

Hold fortet!

Tiden for å dra til legen er over. Våre leger hjelper deg på mobilen, eller kommer hjem til deg når det trengs. Fordi det er bedre. Med sikker chat kan du ta deg god tid, og svare når du vil, uten å stresse.