Det du beskriver over er ikke et ukjent problem, veldig mange folk sliter med flass. Og ofte handler det om tørr eller irritert hodebunn. Noen ganger kan det likevel handle om en form for sopp som trives ekstra godt hos enkelte. Soppen trives spesielt godt hos mennesker som har det vi kaller seboreisk eksem. Denne formen for eksem er veldig vanlig, og det varierer hvor mye man er plaget av det. Det som ser ut som flass er i disse tilfellene egentlig resultat av soppvekst og gir gjerne noe større «flak» med avflassing enn tørr hodebunn gir. Det blir spesifisert her at det også dukker opp flassliknende hud rundt nesa og i øyenbryn, og dette stemmer godt med denne formen for eksem. Ofte kan man i tillegg ha flassliknende hud i ytre øregang.

Soppen trives ofte dårligere i hodebunnen når man bruker en flassjampo som kjøpes på vanlig butikk. Hvis man opplever noe effekt med vanlig flassjampo men at flasset kommer tilbake etter en tid, kan det lønne seg å variere mellom ulike sjampoer. Dette gjør at soppen ikke blir «vant til» miljøet og trives dårligere. Hvis man har forsøkt dette uten hell kan det være lurt å dra til legen for å undersøke om man har seboreisk eksem fordi dette kan behandles!

Dersom det er seboreisk eksem finnes det kremer og sjampo, både reseptbelagt og reseptfri, på apotek som er effektive.

Tidligere har vi skrevet kort om ulike vanlige plager og sykdommer på vår blogg, ta gjerne en titt her om du vil lese mer.