11
Hodepine i dag igjen...Burde jeg bruke Ibux eller Paracet?

Hjemmelegenes svar om bruk av ibux:

Hei,

Takk for at du sendte inn ditt spørsmål til vår gratistjeneste Spør Hjemmelegene.

Svaret på spørsmålet ditt avhenger mye av hvem du er, og hvordan du bruker det.

Ibux eller Paracet?

Ibux (ibuprofen) er et smertestillende legemiddel innenfor gruppen av legemidler som kalles NSAIDs. Det har ofte god effekt på både smerter og feber, men virker primært ved å dempe betennelse. Det virker derfor best på plager knyttet til ledd og senebetennelser. Ibux kan kjøpes reseptfritt og er derfor mye brukt. Likevel blir Paracet anbefalt som førstevalg ved blant annet smerter i kroppen, hodepine og høy feber. Det er flere grunner til at Ibux ikke anbefales som førstevalg.

Om Ibux bivirkninger og dosering

Ibux gir oftere bivirkninger enn Paracet. Det kan gi irritasjon av mage og tarm og dermed gi bivirkninger i form av diaré og magesmerter. I tillegg kan bruk av Ibux i høy dose og/eller over lengre tid føre til utvikling av magesår eller blødninger fra tarm. Ibux har også vekselvirkninger med flere andre medikamenter, som kan gjøre det uegnet om du også bruker andre legemidler.

Om du er gravid, har astma og allergi, magesår eller tarmblødninger, hjerteproblemer, høyt blodtrykk, blødningstendens, dårlig nyrefunksjon eller er storrøyker, så kan Ibux være skadelig. Det samme gjelder om du bruker Ibux i høyere doser enn anbefalt eller over lengre tid. Om du derimot ellers er frisk og bruker Ibux riktig, så skal det være et trygt legemiddel, da i laveste effektive dose og over kortest mulig periode.

 

Ønsker du gratis svar på et enkelt spørsmål?  Spør Hjemmelegene du også!

 

Nyhet: Chat med legen!

Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med en dyktig lege? Nå er det blitt like enkelt som å sende SMS eller chatte med venner. Løsningen er kryptert og sikker, og du snakker med legen i ditt tempo. På mobil eller PC, der du er.

Chat med lege, få resept til urinveisinfeksjon