Det svir når jeg tisser, hva kan det være?

Kvinne 17 år spør: Hei, jeg har plager ved urinering. I blant når jeg tisser svir det veldig og jeg føler jeg må på do hele tiden, selv rett etter jeg har vært på do. Trodde først det kunne være urinveisinfeksjon men tingen er at det kommer i perioder. Kanskje et par ganger i uka på kveldene. Synes dette er veldig merkelig. Hadde det vært urinveisinfeksjon hadde det vel vært ubehagelig hele tiden, ikke bare i perioder? Dette har vart i litt over 2 uker. Skjønner ikke hva det kan være..

 

Hjemmelegene svarer:

Hei,

Takk for ditt spørsmål. De plagene du beskriver kan passe med en urinveisinfeksjon.

Hyppige dobesøk, en følelse av å måtte tisse selv om blæren er tom og svie ved vannlating er typiske tegn på en urinveisinfeksjon. Det er da oftest en helt ukomplisert blærekatarr som er årsaken. Dette kalles også for en nedre urinveisinfeksjon.

Andre årsaker til svie ved vannlating kan være betennelse i urinrøret. Dette kan man få ved infeksjon med bakterier som klamydia, mycoplasma eller gonokokker, men vil ikke gi en plutselig vannlatingstrang, slik som ved en blærekatarr. Plutselig trang til vannlating kan derimot ses ved urinlekkasje (urge), men dette vil igjen ikke gi symptomer på svie.

Det kan være lurt å ta en urinprøve hos legen din, for å se om du har en urinveisinfeksjon og er i behov av antibiotika.

 

Trenger du å fornye resept eller diskutere noe med lege? Snakk med lege på sikker chat nå for bare 350kr.

Hold fortet!

Tiden for å dra til legen er over. Våre leger hjelper deg på mobilen, eller kommer hjem til deg når det trengs. Fordi det er bedre. Med sikker chat kan du ta deg god tid, og svare når du vil, uten å stresse.

Snakk med lege nå - kr 350

Finn ledig time

Vi er nå tilgjengelige i store deler av Østlandet og Rogaland. Østlandet: Oslo, Bærum, Asker, Drammen, Lillestrøm, Ski, Moss, Drøbak, Askim og Tønsberg. Rogaland: Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.👩‍⚕

Dekningsområde i stor Oslo