Blogg

Prevensjon: Hva passer for meg?

«Du velger selv hvilket preparat du tenker er best for deg» sier legen din kanskje. Og det er sant, det er opp til deg selv hvilket prevensjonsmiddel du ønsker å bruke. Men det betyr ikke at det er lett å velge. Her får du hele oversikten, så blir det i alle fall en smule lettere.

Les mer

5 vanlige helseutfordringer hos eldre du bør vite om

Å bli eldre er ikke alltid lett. Kroppen endres og sinnet påvirkes. Noen tilstander er ganske vanlige, og både pårørende og eldre bør kjenne til disse. Les mer for å bli kjent med 5 vanlige helseutfordringer hos eldre.

Sol og sommer! Og klamydia og kjønnssykdommer

I sommer har tusenvis av nordmenn gjort det som må til for å skaffe seg kjønnssykdommer, og mange lykkes godt med det. Omstendighetene for smitte, kan jo være trivelige. Men selv om klamydia, gonoré og andre kjønnssykdommer er alt annet enn trivelig, er det mange som kvier seg for å teste seg.

Angst og depresjon: hva er forskjellen?

Vi vet alle at veien opp av sengen kan være tung og lang noen dager. Kanskje blir vi liggende. Alt føles ut som et ork, energien er borte og hodet fungerer ikke. Det er vanlig. Men det er forskjell på å være litt «deppa», eller å ha «angst», og det å ha en psykisk lidelse. Men det er veldig vanlig det også –  en tredjedel av oss opplever en depresjon i løpet av livet, og angstlidelser er heller ikke sjelden vare. Les mer om de to vanligste psykiske lidelsene og hva som er forskjellen mellom dem.

Fjolls til fjells, eller kan du påskevettreglene?

Værmeldingene for påsken lover godt idet et høytrykk har «parkert» over Norge. Dette er selvfølgelig strålende nyheter (bokstavelig talt)! Med sol, vinterblek hud og glede over etterlengtede fridager kommer det også fare for både solbrente lepper, snøblinde øyne og dehydrering. Her kommer «påskevettreglene», til nytte for store og små, påskeglade mennesker.

På hjul med Hjemmelegene

Mange lurer på hvordan det er å jobbe som lege i Hjemmelegene. Selv om hjemmebesøket er kjent for de fleste, så representerer Hjemmelegene en helt ny måte å jobbe som lege. Så hvordan er det å dra hjem til pasienter, og hvordan fungerer det egentlig? Bli med i bilen min, når jeg drar på hjemmebesøk en tidlig morgen.

Når skal barnet ditt i barnehagen igjen etter sykdom?

Barnehagetiden er verdifull. Mange barn på én plass gir rom for mye latter, lek og moro – men også utveksling av både bakterier, virus og annen sykdom. Det er derfor også en tid hvor immunforsvaret settes på prøve. Men er det alltid nødvendig at barnet holder seg hjemme fra barnehagen? Og når kan barnet tilbake i barnehage igjen? Les mer eller få full oversikt i tabellen i bunnen.

Finn ledig time

Vi er nå tilgjengelige i store deler av Østlandet og Rogaland. Østlandet: Oslo, Bærum, Asker, Drammen, Lillestrøm, Ski, Moss, Drøbak, Askim og Tønsberg. Rogaland: Stavanger, Sandnes, Sola og Randaberg.👩‍⚕

Dekningsområde i stor Oslo