Blogg

Angst og depresjon: hva er forskjellen?

Vi vet alle at veien opp av sengen kan være tung og lang noen dager. Kanskje blir vi liggende. Alt føles ut som et ork, energien er borte og hodet fungerer ikke. Det er vanlig. Men det er forskjell på å være litt «deppa», eller å ha «angst», og det å ha en psykisk lidelse. Men det er veldig vanlig det også –  en tredjedel av oss opplever en depresjon i løpet av livet, og angstlidelser er heller ikke sjelden vare. Les mer om de to vanligste psykiske lidelsene og hva som er forskjellen mellom dem.

Les mer

Fjolls til fjells, eller kan du påskevettreglene?

Værmeldingene for påsken lover godt idet et høytrykk har «parkert» over Norge. Dette er selvfølgelig strålende nyheter (bokstavelig talt)! Med sol, vinterblek hud og glede over etterlengtede fridager kommer det også fare for både solbrente lepper, snøblinde øyne og dehydrering. Her kommer «påskevettreglene», til nytte for store og små, påskeglade mennesker.

På hjul med Hjemmelegene

Mange lurer på hvordan det er å jobbe som lege i Hjemmelegene. Selv om hjemmebesøket er kjent for de fleste, så representerer Hjemmelegene en helt ny måte å jobbe som lege. Så hvordan er det å dra hjem til pasienter, og hvordan fungerer det egentlig? Bli med i bilen min, når jeg drar på hjemmebesøk en tidlig morgen.

Når skal barnet ditt i barnehagen igjen?

Barnehagetiden er verdifull. Mange barn på én plass gir rom for mye latter, lek og moro – men også utveksling av både bakterier og virus. Det er derfor også en tid hvor immunforsvaret settes på prøve. Men er det alltid nødvendig at barnet holder seg hjemme fra barnehagen? Og når kan barnet tilbake i barnehagen igjen? Les mer eller få full oversikt i tabellen i bunnen.

Pollensesongen 2019: Symptomer, behandling og pollentyper

Endelig er vi på den rette siden av året igjen. Dagene blir både lengre og lysere, og tallene på gradestokken viser sommervær allerede. Men for mange betyr denne årstiden også en lengre periode med allergiske plager, forårsaket av «pollenallergi». Hva er det egentlig? Og hvordan behandler man det?

Nyhet: Spør Hjemmelegene

Mange av oss lurer på småting. Vi har kropper som knirker, vondter som ikke går bort, og spørsmål rundt bruk av medisiner. Ofte opplever vi det som plagsomt å lure, men samtidig plages vi ikke nok til at vi går til legen for å finne ut av det. Nå tar legene i Hjemmelegene en liten […]

Seks myter om kosthold og vektreduksjon

«Nytt år, nye muligheter», «new year, new me» og sånn fortsetter det både på sosiale medier, i aviser og på tv. Vi har så vidt vendt oss til å skrive 9-tallet på slutten av årstallet, og mange har akkurat kommet i gang med nyttårsforsettene sine. Bedring av kosthold og vektreduksjon er populære løfter.

Finn ledig time

For øyeblikket er vi tilgjengelig i Oslo og omegn, Drammen og omegn, Lillestrøm, Ski, Moss, Drøbak og Askim. Tidvis har vi også timer tilgjengelig i Tønsberg og Tromsø 👩‍⚕

Dekningsområde i stor Oslo