Halloien! Nå kan vi teste deg eller sette vaksine hjemme!

Våre sykepleiere kan teste deg for COVID-19, eller sette influensavaksiner. Trenger du å snakke med lege, kan du chatte her.

Våre sykepleiere kan teste deg for COVID-19, eller sette influensavaksiner. Trenger du å snakke med lege, kan du chatte her.

background
leonard-rb-S-gj2BlwWjU-unsplash

4,9/5,0 (Facebook)

Våre samarbeidspartnere

Logo til LHL
Logo til if...
Logo til Vertikal Helse
Schibsted logo

Ikke bare ta oss på ordet

Les tilbakemeldingene fra våre pasienter her og på Facebook.

Slik fungerer det

1. Bestill en time

Søk på ditt postnummer og velg en passende time. Fyll ut bestillingen, og beskriv kort hva du ønsker hjelp med (COVID-test, vaksine eller annet som kan løses av sykepleier)

2. Hjemmelegene ringer

Når din bestilling er mottatt vil vårt helsepersonell ringe deg for å avtale nærmere eller avklare spørsmål.

3. Få hjelp hjemme

Vår sykepleier besøker deg hjemme eller på jobben, og vil hjelpe deg med vaksine eller test, og prøvesvar for COVID-19 når det er klart.

Ofte stilte spørsmål

Hjemmelegene kan hjelpe deg som bor i Bergen med COVID-19 testing (både test for pågående infeksjon og gjennomgått infeksjon er mulig), samt vaksiner. Vårt helsepersonell dekker hele Bergen og omegn, og besøker hjem og arbeidsplasser, når du vil.
Hjemmelegene har fast pris 1290,- for ett besøk til en pasient. Det inkluderer god tid med helsepersonell, testing, og oppfølging med svar. Merk at det kan komme tillegg for COVID-19 testing dersom pasienten ikke er norsk statsborger, eller har grunn til å teste seg ut fra de offentlige testkriteriene fra FHI. Merk også at medisiner og vaksiner vil komme i tillegg, med unntak av influensavaksine, det er inkludert i prisen. Dersom det er to pasienter på samme addresse, er det 900kr i tillegg for pasient nummer to. For bedriftsoppdrag med mange ansatte, ta kontakt med oss på hei@hjemmelegene.no for et tilbud.
Hjemmelegene tilbyr foreløpig kun sykepleiere, som kan besøke deg hjemme eller på jobben, og hjelpe med testing for COVID-19 eller influensavaksine. Dersom du trenger legehjelp kan du benytte vår legechat for enklere ting, og ellers må du oppsøke nærmeste legekontor.
Ved en hurtigtest og antistofftest, vil du få svaret på 15 minutter fra vårt personell som tar prøven. Svar på PCR-prøver finner du på helsenorge.no og er som regel klart innen 2-4 virkedager. Svartiden for testing på karantenehotell i Bergen er som regel klart i løpet av neste virkedag.
Mellom 5-10 % av befolkningen får influensa hvert år, men andelen er høyere blant barn og voksne som bor med barn – opp mot 20%. Influensaen gjør en sengeliggende typisk i 7-10 dager. Effekten av influensavaksinen varierer fra år til år, men ligger i gjennomsnitt på cirka 60%. Det vil si at omtrent 6 av 10 av de som vaksineres er beskyttet mot influensasykdom. Effekten avhenger av egenskaper ved viruset, vaksinen og de som vaksineres. Noen får influensa til tross for vaksine. For disse ser det likevel ut til at vaksinen kan redusere risikoen for alvorlige sykdomsforløp.
Personer i risikogruppene bør ta vaksine mot influensa hvert år. Dette er nødvendig fordi influensavirus endrer seg hele tiden og vaksinen tilpasses disse endringene hvert år. Det tar 10-14 dager fra vaksinen settes til du kan forvente effekt. Effekten av vaksinen avtar over tid. For å få best mulig beskyttelse bør man vaksinere fra oktober til desember, men man har nytte av vaksinering så lenge det er influensa i omløp.
Folkehelseinstituttet har noen særskilte risikogrupper som spesielt oppfordres til å ta vaksinen:
 • Barn og voksne med:
  • diabetes (både type 1 og 2)
  • astma eller annen kronisk lungesykdom, hjerte- og karsykdom, leversvikt eller nyresvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • nedsatt immunforsvar
  • svært alvorlig fedme (BMI over 40)
  • annen alvorlig og/eller kronisk sykdom der influensa utgjør en alvorlig helserisiko, etter individuell vurdering av lege
 • Alle fra fylte 65 år
 • Gravide i 2.og 3.trimester, samt gravide i 1.trimester med annen tilleggsrisiko
 • Beboere i omsorgsboliger og sykehjem
 • Helsepersonell som har pasientkontakt.
 • Husstandskontakter til immunsupprimerte pasienter
Ja. Dine vaksiner vil journalføres i det nasjonale vaksineregisteret, SYSVAK, av den som setter vaksinen.

For bedrift

Blir der dere er, vi kommer til dere. Slik får de ansatte rask og god hjelp til testing for corona eller influensavaksiner, uten å måtte dra noe sted.

 • Erfarent helsepersonell
 • Mindre tidsbruk for ansatte
 • På kontor, hjemme, eller byggeplasser

Kom i gang – ta kontakt

hjemmelegen på kontoret